Hvordan påvirker et køretøjs tyngdepunkt dets stabilitet?
Hvordan påvirker et køretøjs tyngdepunkt dets stabilitet?

Video: Hvordan påvirker et køretøjs tyngdepunkt dets stabilitet?

Video: Hvordan påvirker et køretøjs tyngdepunkt dets stabilitet?
Video: Grunnleggende stabilitet 4 GZ 2024, Kan
Anonim

Det position af tyngdepunktet af et objekt påvirker dens stabilitet . Det nederste tyngdepunktet (G) er, det mere stabil objekt. Det højere er det det mere sandsynligt det formålet er at vælte, hvis den skubbes.

Hvilket køretøj har også et mere stabilt tyngdepunkt?

Jo lavere tyngdepunkt er mere stabilitet det bil eller lastbil har . Dette forklarer hvorfor SUV'er har flere rollover problemer end biler , fordi de er højere væk fra vejen, så deres tyngdepunkt er højere.

Udover ovenstående, hvordan påvirker kørsel op eller ned ad en bakke bremselængden? Et køretøj med slidte dæk, støddæmpere eller bremser tager længere tid at stoppe. Bremselængde vil stige når kørsel ned ad bakke og vil falde når kørsel op ad bakke. ( Påvirke Går i stykker Afstand ) Vejoverflade: Alle vejrforhold kan reducere vejgrebet og øge brudtiden.

Udover ovenstående, hvad er de faktorer, der påvirker dit køretøj i en kurve?

Korrekt mønsterdybde og oppustning er nøglen faktorer . Dette er den kraft, der holder et objekt i bevægelse i en lige linje. Som en køretøj forsøg på at forhandle a kurve i en vej, centrifugalkraft eller inerti forsøger at skubbe køretøj til ydersiden af kurve , holder den i bevægelse i en lige linje.

Hvornår skal sikkerhedsselen justeres?

EN korrekt justeret sikkerhedssele vil "passe tæt hen over hofterne og behageligt hen over brystet."

Anbefalede: