Hvad er uagtsomhed i produktansvar?
Hvad er uagtsomhed i produktansvar?

Video: Hvad er uagtsomhed i produktansvar?

Video: Hvad er uagtsomhed i produktansvar?
Video: Vidnition 3.3 - Produktansvar 2024, April
Anonim

Produktansvar uagtsomhed opstår, når en leverandør, såsom en grossist, detailhandler, distributør, producent eller anden part i forsyningskæden, placerer en produkt strømmen af handel med unøjagtig eller utilstrækkelig mærkning eller fabrikations- eller designfejl eller -fejl.

Hvad er derfor et produktansvarssystem?

Produktansvar er "[en] producents eller sælgers erstatningsansvar. ansvar for eventuelle skader eller skader pådraget af en køber, bruger eller tilstedeværende som følge af en defekt produkt . Produktansvar kan være baseret på en teori om uagtsomhed, streng ansvar eller brud på garantien.”

Ligeledes, hvad er forskellen mellem produktansvar og objektivt ansvar? I stedet for at fokusere på producentens adfærd (som ved uagtsomhed), objektivt ansvar påstande fokuserer på produkt sig selv. Under objektivt ansvar , er producenten ansvarlig hvis produkt er defekt, selvom producenten ikke var uagtsom ved at lave det produkt defekt.

Når man tager dette i betragtning, hvad er ansvar baseret på uagtsomhed?

Uagtsomhed . Ansvar til uagtsomhed er en civil, ikke en kriminel sag. Det er offeret, der skal bevise, at tiltalte skyldte dem en "forsigtighedspligt", at denne pligt blev overtrådt, og at de enten har lidt forudsigelig skade eller økonomisk tab som følge af uagtsomhed påstået.

Hvad skal en producent kunne bevise for at undgå ansvar?

Det fabrikant kan kun holdes ansvarlig hvor den har undladt at udvise rimelig omhu, som skadelidte skal være i stand til at bevise.

Anbefalede: