Hvem var hunernes konge?
Hvem var hunernes konge?

Video: Hvem var hunernes konge?

Video: Hvem var hunernes konge?
Video: Vær Hilset, Konge! (1995) 2024, Kan
Anonim

Attila

I forhold til dette, hvem var lederne af hunerne?

Hunnen Attila (regerede 434-453 e. Kr.) var lederen af det gamle nomadefolk kendt som hunnerne og herskeren over Det Hunniske Rige, som han etablerede.

På samme måde er hunerne mongolske? Begge Hunne og Mongoler var ridning nomader med oprindelse i eller omkring Centralasien. Mongolsk er et altaisk sprog (sammen med tyrkiske sprog og sandsynligvis japansk og koreansk), og Hunne synes også at have talt eller i det mindste begyndt med et altaisk sprog. Den første bemærkelsesværdige forskel er geografisk.

Hvilken race er også hunere?

Den Hvide Hunne var en race af stort set nomadiske folk, der var en del af deunniske stammer i Centralasien. De herskede over et vidtstrakt område, der strakte sig fra de centralasiatiske lande hele vejen til det vestindiske subkontinent.

Hvem besejrede hunerne?

Nogle gange stillede de sig selv til tjeneste for Rom. Attila , hunernes konge fra 445, invaderer Gallien. I spidsen for en romersk-germansk koalition besejrer Aetius Attila ved Slaget ved Catalaunian Plains, hvorefter Attila trækker sig tilbage med sit bytte.

Anbefalede: