Hvad er funktionen af en elektromagnet?
Hvad er funktionen af en elektromagnet?

Video: Hvad er funktionen af en elektromagnet?

Video: Hvad er funktionen af en elektromagnet?
Video: How does an Electromagnet Work? 2024, September
Anonim

An elektromagnet er en enhed, der sender elektricitet gennem en spole til at producere et magnetfelt. Dette fører til en magnet, der kan styres - tændes og slukkes med en omskifter, eller øges eller reduceres i styrke. Spolerne er ofte viklet omkring en almindelig magnet for at gøre den stærkere.

Hvad er også en elektromagnet, og hvordan fungerer den?

An elektromagnet er en magnet, der kører på elektricitet. I modsætning til en permanent magnet er styrken af en elektromagnet kan let ændres ved at ændre mængden af elektrisk strøm, der strømmer igennem den. Polerne på en elektromagnet kan endda vendes ved at vende strømmen af elektricitet.

Desuden, hvordan er en elektromagnet fremstillet? Når en elektrisk strøm strømmer i en ledning, skaber det et magnetfelt omkring tråden. Denne effekt kan bruges til at lave en elektromagnet . En enkel elektromagnet omfatter en ledningslængde omdannet til en spole og forbundet til et batteri eller strømforsyning. vikle spolen rundt om et stykke jern (f.eks. et jernsøm)

Hvad er de tre hoveddele af en elektromagnet i overensstemmelse hermed?

Tråden er meget vigtig . Antallet af omdrejninger af ledning repræsenterer kraften i elektromagnet . Tråden strømmer det strømskabende magnetfelt. Det vil også skabe polerne.

  • Jern kerne. Brugen af jern er til hjælp i den korrekte strømning af strøm.
  • Tråd. Tråden er meget vigtig.
  • Strømmende strøm.

Hvad er et eksempel på en elektromagnet?

Enheder med Elektromagneter Når elektrisk strøm løber gennem ledningen, får det spolen og jernstangen til at blive magnetiseret. An elektromagnet har nord- og sydmagnetiske poler og et magnetfelt. Nogle andre eksempler omfatter hårtørrere, cd-afspillere, boremaskiner, elektriske save og elektriske mixere.

Anbefalede: