Hvad er effekten af en glødepære?
Hvad er effekten af en glødepære?

Video: Hvad er effekten af en glødepære?

Video: Hvad er effekten af en glødepære?
Video: Hvad er elektrisk strøm? Hvad er effekt? - af Joe El. 2024, Kan
Anonim

En standard 60- watt glødepære producerer for eksempel omkring 800 lumen lys . Til sammenligning en CFL pære producerer de samme 800 lumen ved hjælp af mindre end 15 watt.

Bare så, hvordan ved jeg, hvilken watt-pære jeg skal bruge?

At vælge en pæreeffekt , er det bedst at se på selve lampen for at se hvad watt det tyder på. Hvis den ikke har en etiket, så overvej hvilken type lampe du ønsker lys . Hvis det er en skrivebordslampe, vil ikke mere end 40 watt være fint, men hvis det er en stående lampe eller udendørs, watt kan være højere..

Udover ovenstående, hvordan fungerer en glødelampe? An glødepære består typisk af en glasbeholder indeholdende et wolframfilament. En elektrisk strøm passerer gennem glødetråden og opvarmer den til en temperatur, der producerer lys . Den omsluttende glasbeholder indeholder enten et vakuum eller en inaktiv gas for at bevare og beskytte filamentet mod at fordampe.

Spørgsmålet er også, hvad er LED -ækvivalenten til en 40 watt glødepære?

Tilsvarende effekt og lysudbytte af glødelamper, CFL og LED -pærer

Lysudgang LED'er Glødelamper
Lumen Watt Watt
450 4-5 40
750-900 6-8 60
1100-1300 9-13 75-100

Hvad betyder Watts for pærer?

Kort sagt, watt er mængde energi eller elektricitet, som lys pære brug i timen. Dette siger sig selv, at jo højere effekt af lys pære , jo mere energi eller elektricitet den forbruger. Der er mennesker, der tror, at jo højere watt , jo lysere lys udsendes af pære.

Anbefalede: