Hvad er en crossover til bilhøjttalere?
Hvad er en crossover til bilhøjttalere?

Video: Hvad er en crossover til bilhøjttalere?

Video: Hvad er en crossover til bilhøjttalere?
Video: IMPROVE Sound PROTECT Speakers - How to set Crossovers - CarAudioFabrication 2024, April
Anonim

EN crossover er en elektronisk enhed, der tager et enkelt indgangssignal og skaber to eller tre udgangssignaler, der består af adskilte bånd med høj-, mellem- og lavdistancefrekvenser. De forskellige frekvensbånd fodrer de forskellige højttalere eller "drivere" i et lydsystem: diskanthøjttalere, bashøjttalere og subwoofere.

Efterfølgende kan man også spørge, har du brug for en crossover til højttalere?

Hvis dit bils lydsystem bruger koaksial højttalere , du sandsynligvis ikke brug for en ekstra crossover . Hele udvalget højttalere allerede har indbygget passiv delefilter der filtrerer de frekvenser, der når hver driver. Selvom du tilføje en forstærker til blandingen, den indbyggede højttaler delefilter skal være mere end tilstrækkeligt.

På samme måde har trevejshøjttalere brug for en crossover? 3 - måde højttalere har brug for en velbygget crossover til det værd, i modsætning til en 2- vej system, der let kan drives af enhver lav kvalitet crossover . Ikke ideel til koaksiale systemer. Der er meget lidt fordel at vinde på 3 - vej koaksial højttalere.

Derfor, hvordan tilslutter du en crossover i en bil?

Passiv Crossovers De går hver især mellem din forstærker og en højttaler og kræver ikke strøm forbindelse , en tændingsledning eller jordforbindelse. Du forbinde højttalerkablet, der kommer fra din forstærker til delefilter input. Derefter bliver diskanten tilsluttet diskanthøjttalerens udgang, og bashøjttaleren til basenes udgang. Det er det.

Har jeg brug for en crossover til mine diskanthøjttalere?

Hvert lydsystem, inklusive det en ind din bil, har brug for en crossover at rette lyd til det den korrekte driver. Tweeters , bashøjttalere og subs bør få henholdsvis høje, mellem og lave frekvenser. Hver fuld-range højttaler har en crossover netværk indeni.

Anbefalede: