Hvorfor er et parallelogram med en ret vinkel et rektangel?
Hvorfor er et parallelogram med en ret vinkel et rektangel?

Video: Hvorfor er et parallelogram med en ret vinkel et rektangel?

Video: Hvorfor er et parallelogram med en ret vinkel et rektangel?
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, April
Anonim

Så er ABCD et parallelogram fordi dens diagonaler halverer hinanden. Firkanten på hver diagonal er summen af kvadraterne på to tilstødende sider. Da modsatte sider er lige lange, er kvadraterne på begge diagonaler ens. Derfor er ABCD rektangel , fordi det er en parallelogram med en ret vinkel.

Hvad er heri et parallelogram med én ret vinkel?

EN parallelogram med en ret vinkel er en parallelogram med 4 ret vinkler, også kendt som et rektangel. Hvert par af lige lange sider skal være tilstødende. Alt du ved er, at figuren har fire sider. Derfor er det en generel firkant.

Kan et parallelogram desuden have en ret vinkel? Rette vinkler i Parallelogrammer I en parallelogram , hvis en af de vinkler er en ret vinkel , alle fire vinkler må være rette vinkler . Hvis en firesidet figur har en ret vinkel og mindst én vinkel af en anden foranstaltning, er det ikke en parallelogram ; det er et trapez.

Kan et parallelogram også have rette vinkler og hvorfor?

EN parallelogram har to parallelle par modsatte sider. Et rektangel har to par modsatte sider parallelle og fire rette vinkler . Det er også en parallelogram , siden det har to par parallelle sider. Nej, fordi a rombe gør ikke har til har 4 rette vinkler.

Hvorfor er et rektangel et parallelogram?

EN rektangel betragtes som et særligt tilfælde af en parallelogram fordi: A parallelogram er en firkant med 2 par modsatte, lige og parallelle sider. EN rektangel er en firkant med 2 par modstående, lige store og parallelle sider MEN danner OGSÅ rette vinkler mellem tilstødende sider.

Anbefalede: