Kan Prometheus overvåge logfiler?
Kan Prometheus overvåge logfiler?

Video: Kan Prometheus overvåge logfiler?

Video: Kan Prometheus overvåge logfiler?
Video: Prometheus и PromQL — основы сбора метрик 2024, Kan
Anonim

Udvinding Prometheus Metrics fra Applikationslogs. Prometheus er en open-source systemovervågning og alarmerende værktøjskasse. I sin kerne bruger Prometheus tidsseriedata og giver en kraftfuld forespørgsel sprog til at analysere disse data. Mest Prometheus implementeringer integrere Grafana-dashboards og en alarmmanager.

Folk spørger også, hvad kan jeg overvåge med Prometheus?

Prometheus leverer klientbiblioteker på en række sprog, som du kan bruge til at give din applikations sundhedsstatus. Men Prometheus handler ikke kun om anvendelse overvågning , kan du bruge noget, der hedder Eksportører til overvåge tredjepartssystemer (såsom en Linux-server, MySQL-dæmon osv.).

Bruges derudover til at skubbe logs ind i Prometheus? Kort svar: Lad være! Brug noget som ELK-stakken i stedet for. Længere svar: Prometheus er et system til at indsamle og behandle metrics, ikke en hændelse logning system.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan overvåger jeg Prometheus i sig selv?

Vi er nødt til at give nogle måder overvåge den "kun" den ene Prometheus , måske: Giv et dashboard til at se status for Prometheus , f.eks.: https://grafana.com/dashboards/3662. Tillad indstilling af en replikeret Prometheus som den kolde standby. Foruddefiner nogle meget følsomme varslingsregler.

Hvordan indsamler Prometheus data?

Prometheus samler målinger fra overvågede mål ved at skrabe metrics HTTP-endepunkter på disse mål. Siden Prometheus også afslører data på samme måde om sig selv kan den også skrabe og overvåge sit eget helbred. For en komplet specifikation af konfigurationsmuligheder, se konfigurationsdokumentationen.

Anbefalede: