Er en solenoide en elektromagnet?
Er en solenoide en elektromagnet?

Video: Er en solenoide en elektromagnet?

Video: Er en solenoide en elektromagnet?
Video: «Мощные» 2,5кг электромагниты разочарования. 2024, Kan
Anonim

EN solenoide er en cylindrisk trådspole, hvis diameter er lille i forhold til dens længde. Når en elektrisk strøm løber gennem ledningen solenoide genererer et magnetfelt, der ligner det for en stangmagnet. An elektromagnet er en solenoid viklet omkring en central jernkerne.

Udover dette, hvilken er stærkere solenoid eller elektromagnet?

BEMÆRK: A solenoide producerer stadig et magnetfelt, men ikke som stærk som en elektromagnet af samme størrelse. Faktisk er magnetfeltet med jernkernen mere end 1.000 gange stærkere (ja – tusind gange). Forestil dig bare, at kernen i en elektromagnet har sin kerne stjålet, og der er nu et tomrum.

Er et relæ også en elektromagnet? EN relæ er en elektromagnetisk switch betjent af en relativt lille elektrisk strøm, der kan tænde eller slukke en meget større elektrisk strøm. Hjertet af en relæ er en elektromagnet (en trådspole, der bliver en midlertidig magnet, når elektricitet strømmer igennem den).

Under hensyntagen til dette, hvordan kan solenoid bruges som en elektromagnet?

An elektromagnet er en spole af tråd med en elektrisk strøm, der løber igennem den. Når tråden er viklet rundt i en cylinder, kalder vi dette en solenoide . Det solenoide bliver en elektromagnet når der løber en strøm igennem den. Kobber er Brugt fordi den har en lav elektrisk modstand (se ledende egenskaber).

Hvad er en ideel magnetventil?

Det er velkendt, at det langsgående magnetfelt uden for en ideel magnetventil (dvs. en, der er viklet uendeligt stramt, og som er uendelig lang) er nul. Efter alt, den solenoide er uendelig i længden og strækker sig derfor til uendelig!

Anbefalede: