Hvordan skabes en elektromagnet?
Hvordan skabes en elektromagnet?

Video: Hvordan skabes en elektromagnet?

Video: Hvordan skabes en elektromagnet?
Video: How To Make Powerful Electromagnet 2024, Kan
Anonim

Når en elektrisk strøm strømmer i en ledning, skaber det et magnetfelt omkring tråden. Denne effekt kan bruges til at lave en elektromagnet . En enkel elektromagnet omfatter en ledningslængde omdannet til en spole og forbundet til et batteri eller strømforsyning. vikle spolen rundt om et stykke jern (f.eks. et jernsøm)

På denne måde, hvordan dannes en elektromagnet?

An elektromagnet er dannet ved at føre en strøm gennem en trådspole.

De tre faktorer, der øger styrken af en elektromagnet er:

  1. forøgelse af strømmen, der strømmer gennem spolen;
  2. øge antallet af spoler;
  3. at sætte en jernkerne inde i spolen.

Hvad bruges en elektromagnet også til? Elektromagneter er brugt i alle former for elektriske enheder, herunder harddiske, højttalere, motorer og generatorer, samt i skrotværfter for at opsamle tungt skrot. De er lige brugt i MR -maskiner, der anvender magneter til at tage billeder af dit indre!

Hvad er en elektromagnet i forhold til dette, og hvordan er den lavet?

elektromagnet : En magnet lavet af en isoleret tråd viklet omkring en jernkerne (eller et hvilket som helst magnetisk materiale som jern, stål, nikkel, kobolt) med elektrisk strøm, der strømmer igennem den for at producere magnetisme. Den elektriske strøm magnetiserer kernematerialet.

Hvorfor er elektromagneter nyttige?

Elektromagneter er nyttig fordi du kan tænde og slukke magneten ved at fuldføre eller afbryde kredsløbet. An elektromagnet er på samme måde, bortset fra at det er "midlertidigt" - magnetfeltet eksisterer kun, når der strømmer elektrisk strøm.

Anbefalede: